Uniek treffen Muziekvereniging Concordia, Blaskapelle Fresia en BigBand 05-06-‘07

Op zaterdag 17 november 2018 gaat er een uniek concert gegeven worden door drie Schaijkse orkesten die hun sporen in de wijde omgeving al jaren verdiend hebben.

Het Fanfare orkest van Muziekvereniging Concordia zal is samenwerking met Blaskapelle Fresia en BigBand 05-06-‘07 een avondvullend programma verzorgen waarbij de verschillende ingrediënten oftewel muziekstijlen als een hutspotgerecht voor U als luisteraar opgediend zullen gaan worden. Als extra jus , zal het slagwerkorkest van Muziekvereniging Concordia per orkest een ondersteuning verzorgen zodat de smaakpapillen nog verder geprikkeld zullen worden.

Om het verschil in muziekstijlen duidelijk naar voren te laten komen hebben de orkesten ieder in hun eigen stijl het nummer Jan Klaassen de Trompetter (Rob de Nijs) laten arrangeren, zodat U van de verschillende basis-ingrediënten kunt genieten in het zelfde gerecht.

Orkesten hopen met dit gezamenlijk concert de belangstelling voor hun eigen muziekstijl – blaas- en slagwerkmuziek, Böhmisch, Mährische blaasmuziek en pop, rock, funk, soul , jazz – onder de Schaijkse bevolking nog meer bekendheid te geven, maar bovenal om te laten zien dat ook op muziekgebied Schaijk een werelddorp is. Kortom een hutspot van muziek die voor elke aanwezige een ingrediënt heeft wat hem of haar het beste smaakt.

Komende tijd zal er meer informatie verstrekt gaan worden, houdt dus de media in de gaten.

Noteer alvast in uw agenda de datum:

HUTSPOTCONCERT zaterdag 17 november aanvang 20.00 uur in Dorpshuis De Phoenix

Extra info orkesten:

Muziekvereniging Concordia is opgericht op 22 november 1910. De vereniging is gestart als Fanfare-orkest. In 1960 bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum is een drumband opgericht. In 2002 is de drumband overgegaan in het Slagwerkorkest. Daarnaast beschikt de vereniging nog over Studie-groepen.

Muziekvereniging Concordia heeft een niet weg te denken plaats ingenomen in de Schaijkse gemeenschap. Bij vele festiviteiten in het dorp zijn zij aanwezig en leveren hun muzikale bijdrage aan de feestvreugde. Bijvoorbeeld op Koninginnedag en bij de intocht van Sinterklaas, maar ook bij andere activiteiten in ons dorp. Ook worden elk jaar diverse concerten gegeven. Een andere in het oog springende activiteit is de opzet en uitvoering van de muziek-shows, waarbij de blaas- en slagwerkmuziek op een bijzonder aantrekkelijke wijze worden gepresenteerd.

“Blaskapelle Fresia” is aan het begin van 2012 opgericht door dirigent Simon Meurs, zijn echtgenote Annie en vriend Frans Maas.

Combineren van hun voorletters leverden de fleurige naamgeving op. Met het speciale doel om, naast andere optredens, minimaal eenmaal per jaar een concert te organiseren ten bate van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), is “Blaskapelle Fresia” een bijzonder orkest. In zes jaar is al meer dan € 14000,- bijeengebracht voor KiKa. Een bedrag om trots op te zijn.

De ruim twintig muzikanten komen uit geheel Noordoost-Brabant en Gelderland. De programma’s van “Blaskapelle Fresia” bestaan uit traditionele Böhmisch, Mährische blaasmuziek met pittige marsen, vloeiende walsen, karaktervolle polka’s, speciale solisten, maar ook gezellige stemmingsmelodieën; instrumentale nummers en titels met zang.

Bigband 5-6-’07 (five six o’seven) is een enthousiaste, eigentijdse bigband uit Schaijk onder de bezielende leiding van Rob van den Hoven. Zij worden aangevuld door de zangeressen.

De Bigband is in 2007 opgericht en sindsdien gaan ze lekker. Ze waren o.a. te horen op Jazz in Duketown en de Nijmeegse vierdaagse. Een van de hoogtepunten was het zelf georganiseerde Big Fusion waarbij de bigband het podium deelde met een rapper, een dj en verschillende gastsolisten.

Niet alleen pop, maar ook rock, funk, soul en jazzy nummers passeren de revue. Nummers van nu en van toen, instrumentaal of met zang. Als het maar lekker klinkt of dansbaar is. Het repertoire bestaat niet alleen uit bekende nummers. Bigband 5-6-’07 speelt ook nummers die onbekender zijn bij het grote publiek.