Belangrijk is niet alleen de weg die je gaat,
maar ook de herinnering die je achterlaat.

Jan groeide op in een hecht gezin met vier broers en twee zussen, dat altijd erg betrokken was bij Concordia. Zijn vader was bestuurslid en secretaris en verzorgde vele werkzaamheden. Het is dus heel begrijpelijk dat de jongens werden gestimuleerd om een instrument te gaan leren en lid werden van Concordia. Jan werd lid en bleef dat 67 jaar! De laatste jaren was hij erelid.

Jan bespeelde een cornet en naast de wekelijkse repetities werd er thuis veel gerepeteerd en met veel plezier. Dat plezier bracht hij over op zijn twee jongens Geert en Mark, die eveneens een instrument gingen bespelen en lid werden van Concordia. Ook de broers van Jan waren lid van Concordia; zij hebben vele jaren hun beste krachten aan de muziek gegeven.

Naast muziek maken bij de fanfare was Jan een echte verenigingsman. Zo heeft vele jaren een bestuursfunctie vervuld en was hij penningmeester. Zijn grote zorg was de jaarlijks terugkerend fancyfair. Concordia had deze extra inkomsten hard nodig om de lopende zaken te kunnen betalen, maar ook om te sparen voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. De wekelijkse repetities bezocht hij trouw en ook de gesprekjes aan de bar na afloop waren voor Jan heel belangrijk.
Daarnaast was Jan meer dan 25 jaar actief tijdens de carnaval als lid van de Hofkapel.
Jan, bedankt voor je hartelijkheid en voor alles wat jij voor Concordia hebt betekend.

Rust in vrede.