Zondag 26 mei heeft Muziekvereniging Concordia Schaijk een geslaagd jeugd uitwisselingsconcert gehad samen met verenigingen uit Uden, Wijchen en Zeeland. 75 Jeugdige leden met een muzikale toekomst voor de boeg!

Op deze regenachtige zondagmiddag hebben 6 opleidingsorkesten zich laten horen. Opleidingsorkest en Jeugdslagwerkgroep Zeelandia uit Zeeland, Opleidingsorkest de Eendracht uit Uden, Jeugdslagwerkgroep HKO Beat uit Wijchen en onze eigen Opleidingsorkest en Jeugdslagwerkgroep Concordia Schaijk. De blazers brachten zomerse werken ten gehoren en andere herkenbare werken zoals uit de film van Pirates and the Caribbean en de waterlelies van de Efteling. De slagwerkers speelde bekende pop nummers zoals van Coldplay en begeleid door muziek de Formula 1 Theme.

Op het eind speelde de jeugdslagwerkgroep samen met het opleidingsorkest het nummer Dance Monkey als gezamenlijke afsluiter. Margreet Spanjers, de dirigent van het opleidingsorkest uit Schaijk werd hierna nog in het zonnetje gezet door de jeugdleden, voor haar tomeloze inzet en begeleiding van het orkest waar ze in 2021 weer nieuw leven in had geblazen. Stefan Danckaert, een nieuwe koperblaas docent, neemt het stokje van haar over.

Al met al een geslaagde middag waarbij alle jeugdleden elkaar konden bewonderen. Buiten regende het hard, maat binnen waren zomerse klanken te horen.