Onverwacht is afgelopen maandagmiddag Ton Zwaans, ons bestuurslid en muzikant, overleden.

Ton was een echte Concordiaan en een muzikant in hart en nieren. Van jongs af aan was hij lid van Concordia, eerst nog samen met zijn vader en broers, later ook met zijn zoon Peter. Muziek was zijn lust en zijn leven. Muziek maken en het publiek van die muziek te zien genieten gaf hem een “kick”. Daar deed hij het voor. Behalve in de Fanfare speelde hij in “Big Band 5-6-07” en dweilorkest “Potdomme”, daarvoor speelde hij in de jeugdhofkapel De Mukke, en de Boeremoeskapel.

Naast een gedreven muzikant was Ton een verenigingsman. Altijd stond hij klaar om de jeugd te coachen als zij instroomden in de fanfare. De jeugd was belangrijk voor Ton. Hij zag het als zijn taak om jongeren enthousiast te maken en houden in de vereniging en zo de vereniging gezond en levend te houden. In zijn laatste jaren vervulde Ton in het bestuur de rol van opleidingscoördinator. Mede door zijn inzet werd het 30+ orkest initiatief gestart.

Ton was een met de vereniging. Of er nu een evenement georganiseerd werd, serenades of aubades gebracht werden, Ton was altijd present. Ook na repetities of evenementen was Ton altijd nog in de bar te vinden om het gespeelde te evalueren maar vooral ook om gezellig met de andere leden en gasten, onder het genot van een drankje, samen te zijn.  Kortom hij motiveerde en verenigde, was een vriend door dik en dun met aandacht voor anderen.

Carnaval was voor Ton een jaarlijks muzikaal en feestelijk hoogtepunt waar hij er altijd op uit was om iets ondeugends te ondernemen of anderen voor de gek te houden. Zijn betrokkenheid bij het feest uitte zich onder andere in het vervullen van een bestuursfunctie bij Jeugdcarnaval Schaijk. Voor Ton waren feest en muziek een ideale combinatie.

Ton zijn betrokkenheid bij de gemeenschap en tomeloze inzet bleek ook uit de initiatieven die hij mede ondernam om “Schaijk een plek om in te wonen” te promoten. Zijn grote inzet voor het Schaijkse Carnaval maar ook burgerinitiatieven zoals onder andere “Beleef Schaijk” en “De Toekomst van Schaijk” is noemenswaardig.

Ton, we zullen je missen,

Wij wensen familie, vrienden en bekenden namens alle leden van Muziekvereniging Concordia heel veel sterkte toe in deze tijd.